Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

"Τσαλαπατούν" τα τελευταία... Τρίματα της αξιοπρέπειάς μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τη στιγμή που όλος ο δημοσιογραφικός κλάδος βρίσκεται σε συναγερμό, εξαιτίας της άθλιας απόφασης λουκέτου στην ΕΡΤ, από την χούντα της Τρόικα, με μια κατάπτυστη δήλωση, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, διαχωρίζει, διχάζει και προκαλεί τους σκληρά εργαζόμενους δημοσιογράφους στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι μόνο, χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ ως... φερέφωνα!

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια που πρώτος χάραξε ο "Πάγκαλος της Δημοσιογραφίας", αποφάσισε να "τσαλαπατήσει" τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας, αγωνιστικής διάθεσης και ενότητας, που έχουν απομείνει.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ξέχασε ότι εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους Δημοσιογράφους και όχι τους "κολλητούς" του ή τους ομοίους του.

Διαβάστε αναλυτικά, την απομαγνητοφωνημένη δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, στους συναδέλφους των ξένων τηλεοπτικών δικτύων ενημέρωσης:

"…Έρχεται η στιγμή που σαν Θατσερική μπολντόζα, ο Σαμαράς έρχεται να εκδικηθεί τους Έλληνες «μεταλλεργάτες ανθρακωρύχους». Το έκανε με τους καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης, πίστεψε ότι συνέτριψε τα αιτήματα για μια δημόσια παιδεία για όλο το λαό.
Τώρα, επιτίθεται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους, πιστεύοντας ότι θα ισοπεδώσει την εικόνα τη συνταγματικής του δημόσιου αγαθού, που λέγεται τηλεόραση, και θα περάσει την περιουσία και την αξία της δημόσιας ενημέρωσης, που υποτίθεται πώς κατά το Σύνταγμα βρίσκεται υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο, αν την παραδώσει βορά στους σχεδιασμούς των φεουδαρχών, ιδιωτών, διαπλεκόμενων καναλαρχών.

Αυτό είναι το νόημα του μηνύματος, που πρέπει να σας δώσουμε και καταλληλότεροι από εμένα, άνθρωποι της ΕΡΤ, πρέπει να σας δώσουν όλα τα δεδομένα για το πώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, για το πώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση συμβάλει με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όσο καμία άλλη εταιρεία ενημέρωσης, που σας επαναλαμβάνω είναι χρεωκοπημένες και οι περισσότερες έχουν ιδιοκτήτες που πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό.

Εδώ, λοιπόν, τίθεται και ένα θέμα δημοκρατίας, ποιοι δημοσιογράφοι θα λένε την αλήθεια όταν χαθεί και η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπου ακόμα έχουμε κάποια περιθώρια κοινωνικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στα υπόλοιπα Μέσα, το μακελειό που έχει γίνει, έχει οδηγήσει σε ένα προϊόν που χειραγωγείται από μηχανισμούς προπαγάνδας".


Με την δήλωσή σας αυτή, αν δεν το έχετε καταλάβει, ανοίγετε τον ασκό ( για τους ανιστόρητους ήταν ένας και όχι πολλοί . . . ) του Αιόλου.

Μήπως ονειρεύεστε κι άλλα... Αlter κύριε Πρόεδρε ;


Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι