Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

"Στόχος η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ"

του Νίκου Καρούτζου - υποψήφιου για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

"Στις 12 και 13 Μαρτίου 2013, διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ. Καλούμαστε όλοι μας με τη ψήφο μας να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που με σύγχρονο, διαφανή τρόπο διοίκησης θα δίνει λογαριασμό στα μέλη-μετόχους, θα λειτουργεί χωρίς αλόγιστες και ανεξέλεγκτες σπατάλες, χωρίς ουρές και καθημερινές διενέξεις ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Καλούμαστε να βάλλουμε τέλος σε ένα μοντέλο διοίκησης που είχε ως συνέπειες την υποβάθμιση της περίθαλψης, την κατάρρευση των αποθεματικών, τη δραματική μείωση των παροχών ενώ την ίδια στιγμή με πολυδάπανες πρωτοβουλίες προσέθετε περισσότερα βάρη για το μέλλον.



Πρώτος και κύριος στόχος παραμένει η κατοχύρωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ταμείου μας με την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχών και υπηρεσιών υγείας για τα οποία έχω ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Πιστεύω ότι οι προτάσεις όλων των συνυποψήφιων είναι απαραίτητες ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο με το οποίο θα διοικηθεί την επόμενη ημέρα ο ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί και δεν πρέπει να διοικείται από ένα πρόσωπο αλλά η διοίκησή του είναι συλλογική δουλειά όχι μόνο των 5 μελών-εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ αλλά και των 4 εκπροσώπων των άλλων Ενώσεων. Είναι επίσης απαραίτητο οι Ενώσεις που τον δημιούργησαν να βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε αυτούς που θα εκλεγούν γιατί μόνο Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.


Και μπορούμε:


  • να διεκδικήσουμε τα Αποθεματικά μας,
  • να σταματήσουμε να μην ξέρουμε ποιοι και πόσο Αγγελιόσημο πρέπει να πληρώσουν, και να εισπράττουμε από εκείνους που συστηματικά το υφαρπάζουν όπως και την εισφορά του 3%
  • να πετύχουμε δραστική μείωση της δαπάνης στα νοσηλευτικά ιδρύματα,
  • να ενισχύσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τη θεραπευτική αποκατάσταση.
  • να δημιουργήσουμε σε συνεργασία με τις Ενώσεις το πλαίσιο δωρεάν αυτασφάλισης των ανέργων και ενίσχυσή τους μέχρι την επάνοδό τους στην παραγωγική διαδικασία.


Δεν είναι η ώρα ούτε για κραυγές, ούτε για αντιπαραθέσεις αλλά για δημιουργική σύνθεση.


Ο οικονομικός Συντάκτης, Νίκος Καρούτζος

Υποψήφιος για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

karoutzos.blogspot.com

nkaroutzos@gmail.com"