Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συνέλευση ΕΣΗΕΑ: «Ολοταχώς, μπροστά... στο παρελθόν».

Ανακοίνωση
Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι

Σχεδόν στο παρά ένα η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, απέκτησε νομιμοποίηση με απολύτως οριακή πλειοψηφία. Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση βαρύνουν προφανώς και όλα τα Μέλη της ΕΣΗΕΑ που δεν ήρθαν στην Συνέλευση, αλλά και την φυσικά την μέχρι σήμερα «πολιτεία» του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, που δεν φαίνεται ότι καταφέρνει, τρεις μήνες πριν τις αρχαιρεσίες του Κλάδου, να συνθέσει ακόμη και τις αυτονόητες διαδικαστικές προτάσεις της στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση.

Αν και η χθεσινή αποχή του 80% και πλέον των συναδέλφων δεν εκλαμβάνεται ως «πολιτική θέση» αλλά ως στάση αναμονής, η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται ότι προβληματίζει καμία από τις κομματικές ομάδες της ΕΣΗΕΑ που, έχοντας χάσει πλέον τα «μαγαζιά-καταφύγια», κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να διατηρήσουν τα «περασμένα μεγαλεία». Οι συνάδελφοι πού χθες απήχαν από μία Γενική Συνέλευση, που έγινε για να γίνει και διήρκεσε μερικά λεπτά μέχρι να εγκριθεί η ημερομηνία εκλογών για τον ΕΔΟΕΑΠ, έμελε να εξελιχθεί σε μία «σφυγμομέτρηση» ψήφων εν όψει τακτικών εκλογών της ΕΣΗΕΑ.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς:


  • την «ακαριαία» ανακοίνωση των «εγκλημάτων» (crimes) της ΕΣΗΕΑ, που γνωστοποίησαν τους υποψηφίους τους, κόβοντας κάθε δυνατότητα (προφανώς απίθανης) διαβούλευσης για κοινούς υποψηφίους.
  • την εμμονή των «παραδοσιακών παρατάξεων» να στηρίξουν για μία ακόμη φορά μέλη τους που μετείχαν στην «διοίκηση» Σπανοπούλου, τα οποία ακολούθησαν πειθήνια κάθε απόφαση και σχέδιο της έκπτωτης Προέδρου, που αμετανόητη και κυνική προέτρεπε συναδέλφους στην Συνέλευση να καταθέσουν στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που είχαν, αλλιώς να σιωπήσουν.
  • την παραπειστική συμπεριφορά όσων πιστεύουν ότι το μέλλον της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται «μπροστά στο . . . παρελθόν», που έχει χωρίσει την ιστορική Ένωση σε εργαζόμενους (όσοι ακόμη υπάρχουν σε Μέσα που δεν πληρώνουν), σε ετεροπασχολούμενους (που «αξιοποιούν» άκοπα και ανεξοδα τον ΕΔΟΕΑΠ), σε υποαπασχολούμενους και ανέργους (που τους διεκδικούν οι «αντιμνημονιακοί» της ευμάρειας και της διαχείρισης) και σε συνταξιούχους (που εγκλωβισμένοι σε «φιλίες» δυσκολεύονται να κάνουν τις προφανείς υπερβάσεις)


Αυτές τις συμπεριφορές και όχι μόνο προέρχονται από τις κατεστημένες και συστημικές αντιλήψεις δεκαετιών, αυτών που όχι μόνο συγκάλυψαν και στήριξαν αλλά και συνεχίζουν να υιοθετούν προσωπικές πολιτικές και τακτικές που οδηγούν τον Κλάδο κατευθείαν στην τελική απαξίωση και περιθωριοποίηση με την τελική δήμευση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και την «κολχοζοποίηση» του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» δηλώνουν πως :

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΞΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ»

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, για τους δημοσιογράφους, για την ελευθεροτυπία, στο πλευρό των εργαζόμενων, για έναν ισχυρό ΕΔΟΕΑΠ.


Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι

andimosiografoi.blogspot.gr