Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απλήρωτοι στον Ριζοσπάστη... σφυρίζουν αδιάφορα στην ΕΣΗΕΑ

Κατά τα άλλα σας φταίει η λήξασα ΣΣΕ του 2009...

Οι ΣΥΝ-τροφοι στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να απαιτήσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι στον «Ριζοσαπάστη» και στον «902-TV». Αλλιώς . . . απεργία και πορεία στον . . . Περισσό

Δεν είναι δυνατόν !!!

Μάθαμε πως στον «ναό» του εργασιακού παράδεισου, στον «Ριζασπάστη», οι εργαζόμενοι είναι . . . απλήρωτοι για τέσσερις (4) μήνες και οι συνάδελφοι του Τηλεοπτικού Σταθμού 902 δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους. Ας διαψεύσουν αυτές τις καπιταλιστικές συκοφαντίες οι σύν-τροφοι του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, που διαπρύσιοι κηρύσσουν απεργίες σε άλλα ΜΜΕ που (αποδεδειγμένα) παρανομούν. Περιμένουμε.

Εχουμε υπομονή να τους περιμένουμε, μέχρι να το «χωνέψουν».




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Χέρι - χέρι ΔΣ ΕΣΗΕΑ και έκπτωτο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Λάβαμε επιστολή από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τις κινήσεις της ΕΣΗΕΑ για τον έλεγχο των οικονομικών του Ασφαλιστικού ΜΑΣ Ταμείου και την υλοποίηση αποφάσεων που οδήγησαν στην ισοπέδωση των αποθεματικών του.

Το περιεχόμενο της επιστολής δεν μας εξέπληξε, καθώς εδώ και καιρό είχαμε επισημάνει την παρελκυστική πολιτική του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, οι αποφάσεις και οι κινήσεις του οποίου (ανεξάρτητα αν είναι ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία) δείχνουν ότι τελικά αποφεύγουν να κινηθούν μετωπικά κατά του έκπτωτου Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.

Για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε αυτούσια τμήματα της επιστολής του έκπτωτου Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ:


«Έτσι, δημοσιοποιεί παρακάτω την απαντητική επιστολή της
(Α.Π. 365/ 24-9-12) στο δικαστικό έγγραφο (εξώδικο)
που έλαβε στις 7/9 από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,
τη μόνη από τις 4 αδελφές Ενώσεις που δεν προσήλθε στο διάλογο
για τον Έλεγχο της Διαχείρισης των Αποθεματικών μας,
αλλά προσέφυγε με Υπόμνημα στις Εισαγγελικές Αρχές».


«Από τις 2 Ιουλίου σας έχουμε εγγράφως καλέσει να ορίσετε, σε
συνεργασία με τις άλλες 3 Ενώσεις του κλάδου, Ανεξάρτητη
Ελεγκτική Αρχή για τον Έλεγχο της Διαχείρισης των Αποθεματικών
μας. Με την υπ.αρ.πρ.284/25-7-2012 επιστολή μας σας καλέσαμε
σε συνάντηση, στην οποία μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθε
πληροφορώντας μας (26-7-2012) ότι "προσφεύγει στον
Εισαγγελέα", ο οποίος, όμως, είχε, ήδη, κινήσει αυτεπάγγελτη
διαδικασία από τις 21-6-2012!»

«Συνημμένη θα βρείτε λίστα επιστολών που σας έχουμε απευθύνει
την τελευταία 2ετία για πολύ σοβαρά θέματα χωρίς ούτε μία φορά
να απαντήσετε». (σ.σ: εννοεί το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ)

Χωρίς πολλά – πολλά περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση με τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και κυρίως με τις κινήσεις που θα υλοποιήσει άμεσα και φυσικά εντός του Οκτωβρίου για να ελεγχθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η έκπτωτη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν συγχωρούμε

Δεν υποκύπτουμε

Δεν ξεχνάμε

Τα κλεμμένα θα γυρίσουν πίσω στο ταμείο μας, μέχρι τελευταίας δεκάρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΗΕΑ των ολίγων... απεργία παρωδία (επίσης των ολίγων)... Με τους πολλούς ποιος θα ασχοληθεί;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δυστυχώς, οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις μας επιβεβαιώθηκαν. Όχι ότι οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι είμαστε «Κασσάνδρες»! Απλά είμαστε η φωνή της λογικής. Αυτής που έχει απολέσει προ πολλού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δυστυχώς αρνείται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, να εισακούσει.

Στην χθεσινή απεργία ακούσαμε από τους εκπροσώπους μας πύρινους αντιστασιακούς και επαναστατικούς λόγους, χωρίς όμως το αυτονόητο... Να ακουστεί από ΕΝΑΝ, έστω και ΜΙΑ μία λύση! Παρακολουθήσαμε δημοσιογράφους, επαγγελματίες συνδικαλιστές, να μιλούν με πάθος μπροστά στο «απίστευτο» . . . 5% των συναδέλφων, που συμμετείχαν στην απεργία! Οι άλλοι που ήταν; Πού ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που έχουν μείνει άνεργοι, που εργάζονται με μαύρα, που υποαπασχολούνται, που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας στο ίντερνετ, που έχουν υπογράψει εξοντωτικές συμβάσεις εργασίας; ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

Πάνω από ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους δημοσιογράφους μετράει ο Κλάδος μας και περίπου 2.000 υποαπασχολούμενους και επί μακρόν ετεροαπασχολούμενους.

Που ήταν όλοι αυτοί, που ενώ τους πνίγει η αγανάκτηση, απείχαν επιδεικτικά από την χθεσινή «μεγαλειώδη» συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας; Δυστυχώς, δεν προβληματίστηκε κανείς από το "κονκλάβιο" του γυάλινου κτηρίου, της οδού Ακαδημίας.

Αντιθέτως έγραψαν τους λόγους τους στην γνωστή ξύλινη συνδικαλιστική γλώσσα που τόσα χρόνια έχουν μάθει να ομιλούν. Στην γλώσσα που δυστυχώς κρύβει πολλά μικροπολιτικά μηνύματα. Ισως έκαναν και copy – paste από παλαιότερους λόγους χρησιμοποιώντας εκφράσεις και λέξεις που μύριζαν... ναφθαλίνη και παρωχημένη αντίληψη.

Κύριοι και κυρίες, συγγνώμη που σας ξυπνάμε από τον συνδικαλιστικό σας ύπνο, αλλά βρισκόμαστε στο 2012, στην Ελλάδα της εξόφθαλμης και πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης εν μέσω τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, που δυστυχώς αρνείστε να κοιτάξετε - πολλώ δε μάλλον να κατανοήσετε - και να «κατεβάσετε» στον κλάδο ένα στοιχειώδες σχέδιο ανάσχεσης της οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ισοπέδωσης του Κλάδου.

Το δυστύχημα είναι ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω της πρότασης που υπερψήφισε το 43% των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση, όλα αυτά τα είχαμε αποτυπώσει σε ένα κομμάτι χαρτί, τα είχαμε προβλέψει, σας δίναμε λύσεις. Κι οχυρωθήκατε πίσω από τις μικροπολιτικές σας και τα ψευτοσυνδικαλιστικά σας διλήμματα. Όταν μιλούσαμε για άγριες απεργίες διαρκείας, με μαύρο σε τηλεοράσεις, βουβά ραδιόφωνα και μπλόκα στα πιεστήρια, μας κοιτούσατε αποσβολωμένοι. Και όταν σας υποδείξαμε τους τρόπους, απαντήσατε «Μα, . . δεν γίνεται, θέλει οργάνωση»!

Κάπως έτσι, φτάσαμε να μετράμε χιλιάδες ανέργους, ετεροπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους, που με τις δικές σας ενέργειες και παραλείψεις βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας.

Αλήθεια, πώς αισθάνεστε βλέποντας την φωτογραφία αυτή:

Από την πορεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στην Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, έξω από το υπ. Εργασίας
Μόλις το 5% των εργαζόμενων έδωσε το παρών!

Και για να μην τρέφουν ορισμένοι, που είναι συνηθισμένοι στην «επαναστατική γυμναστική», αυταπάτες, θα τους διαμηνύσουμε τα εξής:

Η «τρόικα της δημοσιογραφίας», όπως την χαρακτήρισαν οι «Financial Crimes» (εγκλήματα του τύπου, ελληνιστί) στο τελευταίο έντυπό τους, που μοιράστηκε στην απεργιακή κινητοποίηση, δεν βρίσκεται μόνο μέσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά είναι διάσπαρτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τους αγώνες που και δεν έδωσαν και «πριόνισαν» για να μην γίνουν, καταλήγοντας σε «άσφαιρες» απεργίες απέναντι στα εργοδοτικά αρπακτικά.

Χαρακτηριστικά καταγράφουμε την ένοχη σιωπή όλων για το ΠΑΜΕ, που έδωσε το γνωστό «μπλοκέ» παρών στην πορεία, τη στιγμή που έκαναν "γαργάρα" το προκλητικό κλείσιμο του Τηλεοπτικού Σταθμού 902, που οδήγησε κι άλλους συναδέλφους στην ανεργία! Ούτε ένας δεν θα βρεθεί για να σχολιάσει το γεγονός;

Δυστυχώς όμως τα παραπάνω μαθήματα περί απλής λογικής αδυνατείτε να τα καταλάβετε. Εμείς θα συνεχίσουμε να τα λέμε, μάλλον, εις ώτα μη ακουόντων.

Δυστυχώς οι περιστάσεις και οι απαιτήσεις σάς ξεπέρασαν. Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να παλεύουν όλο και πιο δυναμικά για να δείξουν τα αυτονόητα και να Ενώσουν πάλι τον Κλάδο.


Τα "παιχνιδάκια" τελείωσαν, όπως και η υπομονή μας.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Θα πάρει θέση η ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ και το έκπτωτο ΔΣ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πολύ μεγάλη ήταν η έκπληξη των Μελών του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ διαβάζοντας ηλεκτρονικό μήνυμα της έκπτωτης Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, με το οποίο τα καλεί σε ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία του Ασφαλιστικού ΜΑΣ Ταμείου, που «ισοπεδώθηκε» από τις ενέργειές της.

Επειδή κρίνουμε ότι αυτή η συνάντηση είναι μέρος μίας ευρύτερης «στρατηγικής» που αποβλέπει στην απενοχοποίηση μελλοντικών κινήσεών της για περαιτέρω «κούρεμα» ασφαλιστικών παροχών και αποθεματικών, δηλώνουμε πως οι Εκπρόσωποι, που έχουν πλαισιώσει την κίνηση των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων, θα παραβρεθούν ΜΟΝΟ ως Μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και όχι με την ιδιότητα των Μελών του Μεικτού Συμβουλίου.

Καλούμε επίσης το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να λάβει άμεσα δημόσια θέση για την παραπλανητική και επικίνδυνη αυτή κίνηση της έκπτωτης προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ.

Αν τολμά, ας συγκαλέσει Εκτακτη Γενική Συνέλευση και να πει απευθείας στους μετόχους-μέλη τα «καλά» νέα.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι θα είμαστε ΕΚΕΙ, θα μας βρείτε μπροστά σας.

Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα "καθαρίσουμε" τον ΕΔΟΕΑΠ, απ' όσους τον έκαναν τσιφλίκι τους και ζημιογόνο.

Δεν συγχωρούμε

Δεν υποκύπτουμε

Δεν ξεχνάμε

Τα κλεμμένα θα γυρίσουν πίσω στο ταμείο μας, μέχρι τελευταίας δεκάρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Η έκπτωτη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αναζητά άλλοθι για το νέο κούρεμα και την υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Μετά την αγωνιστική γυμναστική των συνδικαλιστικών ταγών του Κλάδου και την απόσπαση (για μία φορά ακόμη) καταγέλαστων υποσχέσεων από τους ΣΥΝ-Κυβερνώντες η έκπτωτη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΔ επανέρχεται, ζητώντας αλλοθι για αυτά που ετοιμάζει, και μας καλεί σε ενημέρωση.

Επειδή τώρα το μάθημα το έχουν μάθει, μας καλούνε για να μας παρουσιάσουν την νέα επερχόμενη λαίλαπα κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με το νέο «κούρεμα», που φέρνει η «επιμήκυνση». Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να λάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσεις για την υπόθεση ΕΔΟΕΑΠ και να αφήσουν παραπέρα τις κομματικές, προσωπικές και συνδικαλιστικές διαφορές τους. Ηδη έχουν περάσει τρεις μήνες από την Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όπου πρακτικά η Διοίκηση Σπανοπούλου κηρύχθηκε έκπτωτη και δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση, παρά μόνο το υπόμνημα του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ που εστάλη (ευτυχώς) στον Εισαγγελέα.

Ηδη η έκπτωτη Διοίκηση Σπανοπούλου ανασυντάχθηκε, περνά στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας και σε συνεντεύξεις της πως «έσωσε τα αποθεματικά και την ασφάλιση του Κλάδου». Και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί άπραγο, προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες του ανάμεσα σε αγεφύρωτες διαφορές και διαφωνίες μεταξύ των μελών του.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι θα είμαστε ΕΚΕΙ, θα μας βρείτε μπροστά σας.

Όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα "καθαρίσουμε" τον ΕΔΟΕΑΠ, απ' όσους τον έκαναν τσιφλίκι τους και ζημιογόνο.

Δεν συγχωρούμε

Δεν υποκύπτουμε

Δεν ξεχνάμε

Τα κλεμμένα θα γυρίσουν πίσω στο ταμείο μας, μέχρι τελευταίας δεκάρας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Στην λαιμητόμο του Μνημονίου και στην ΕΟΖ των Εκδοτών τα «δελτία παροχής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πρόσφατη ανακοίνωσή μας, της Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, είχε σαν τίτλο «Ο Κλάδος των ΜΜΕ έγινε η πρώτη ΕΟΖ της Ελλάδας και η ΕΣΗΕΑ χτυπάει τον ελέφαντα με σπιρτόξυλα». Για όσους δεν το κατάλαβαν όσοι συνάδελφοι αμοίβονται (μόνο ή και) με δελτίο παροχής υπηρεσιών, απλά θα δώσουν πάνω από το 80% των αμοιβών τους στην Εφορία.

Τα τελευταία φορολογικά μέτρα που καταργούν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και αυξάνουν της προκαταβολή στο 30%, ουσιαστικά οδηγεί στην ανέχεια κάθε συνάδελφο που αμοίβεται με το «αστρονομικό» ποσόν των 500 ευρώ. Τα ίδια και χειρότερα θα εφαρμοστούν και στο επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται οι συνάδελφοι οικογενειάρχες για καθένα από τα παιδιά τους. Ειδικά όσοι έκαναν το μνημονιακό «σφάλμα» να έχουν και παιδιά θα φορολογούνται με 30% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% ως προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά είτε έχουν είτε (το πιθανότερο) δεν έχουν δουλειά

Τους δε μισθωτούς που εργάζονται και με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να καλύπτουν, όσο μπορούν, τις «τρύπες» από την εργοδοτική ισοπέδωση των τακτικών (όσο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς «τακτικές», αποδοχές που καταβάλλονται με δόσεις και κομμένες) τους περιμένει μία οδυνηρή έκπληξη. Θα συνεχίσουν μεν να φορολογούνται με βάση την κλίμακα των φυσικών προσώπων, αλλά θα έχουν πολύ λιγότερες απολαβές, λόγω της αύξησης της παρακράτησης φόρου στο 30%. Βέβαια οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι διατηρούν το αφορολόγητο όριο (φευ), όμως η μείωση των αμοιβών τους είναι πλέον δεδομένη.


Δεν θα επεκταθούμε σε φορολογικές περιπτωσιολογίες. Το γεγονός είναι ένα!

Οι συνάδελφοι, που προσπαθούν με νύχια και δόντια να επιβιώσουν και κρατηθούν όσο μπορούν μέσα στο επάγγελμα εκδίδοντας δελτία παροχής υπηρεσιών, βρίσκονται πλέον μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς πρακτικά, ενώ θα εργάζονται (όπου και όπως) και θα αμοίβονται (αν και όποτε πάρουν τελικά αυτά που συμφώνησαν) με γλίσχρες απολαβές, θα βλέπουν το μεγαλύτερο μέρος τους να καταλήγει στις μαύρες τρύπες του Μνημονίου.

Από τη στιγμή που ο Κλάδος έχει γίνει πλέον και αποδεδειγμένα η πρώτη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα για χάρη των εκδοτών και των καναλαρχών, παρακαλούμε εκ μέρους των συναδέλφων τα Δ.Σ των Ενώσεων του Κλάδου και ειδικά της ΕΣΗΕΑ να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, και να μην το κάνουν "γαργάρα" όπως τις ατομικές συμβάσεις στον ALPHA, το κλείσιμο του ΑΝΤ1 Radio και το λουκέτο στον Τ/Σ 902.

Είμαστε εδώ, παρόντες, σκιά σας, περιμένουμε...

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κλάδος έγινε η πρώτη ΕΟΖ της Ελλάδας κι η ΕΣΗΕΑ χτυπάει τον ελέφαντα με σπιρτόξυλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, όλος ο Κλάδος των ΜΜΕ, μιλάμε για πάνω από 30 χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα, θα κατέβει σε απεργία με επίκεντρο τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και την πορεία των απεργών στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς. Ηδη οι συνάδελφοι όλων των ΜΜΕ έχουν ειδοποιηθεί και για την συγκέντρωση και για την πορεία. Εχουν όμως πολλά ερωτήματα και απορίες σχετικά με πολλές διεκδικήσεις που πλουραλιστικά καταγράφονται στην ανακοίνωση και ρωτάνε «πως» και «πότε».

Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση των Ενώσεωντου Κλάδου, πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε και φυσικά περιμένουν απάντηση, φυσικά μετά την απεργία,   
  • Πως θα καταργηθεί όλος ο εκτρωματικός τού μνημονιακού, αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων; Mε απεργίες της μίας ημέρας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;
  • Πως θα στηριχθούν και θα προστατευθούν οι ανύπαρκτες ΣΣΕ και πως θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά σε όλα τα ΜΜΕ. Mε απεργίες της μίας ημέρας μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ;
  • Πως θα ανακουφιστούν οι χιλιάδες (και όχι εκατοντάδες) άνεργοι συνάδελφοί μας; Με την εξάντληση των αποθεματικών της ΕΣΗΕΑ; Από τη στιγμή που και οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής αποδεδειγμένα θα πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ακόμη περιμένουμε βοήθεια από αυτούς που μας βλέπουν σε pay rolls;
  • Πως θα γίνει η αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και η επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, από τη στιγμή που θα περιμένουμε για πάρα πολύ καιρό ακόμη (ήδη πέρασαν τρείς μήνες) να οριστούν από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ιδρυτικές ενώσεις οι ανεξάρτητοι ελεγκτές, που θα αποδείξουν τις παρανομίες της Διοίκησης Σπανοπούλου;  
  • Πως θα γίνει η αποκατάσταση όλων των συντάξεων για να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης;
  • Πως θα γίνει η ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης, που κλείνουν αφήνοντας πίσω χρέη  εκατομμυρίων σε ταμεία και εργαζόμενους;
  • Πως και από ποιους θα γίνει η κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας; Αλήθεια τι λέει η EΣΗΕΑ για την διακομματική ΣΥΝ-Κυβέρνηση στην ΕΡΤ και το μοίρασμα των νέων τοποθετήσεων, που εγγυούνται την «αμερόληπτη» ενημέρωση του Ελληνικού λαού;  
  • Πως θα γίνει ην επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
  • Με ποιους τρόπους θα γίνει η απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης και οι περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα;
Όπως βλέπετε χρησιμοποιήσουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης που συνυπόγραψαν όλες οι Ενώσεις του Κλάδου των ΜΜΕ, πλην της ΕΣΗΕΜΘ, μεταφέροντας τις απορίες των συναδέλφων μας, όταν τους ενημερώσαμε για την απεργία της Δευτέρας και την στάση εργασίας την Τετάρτη.

Στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ΕΣΗΕΑ, έχει βάλει το «πενάκι» ο «δαίμων του word» και έχει παραληφθεί η ΕΣΗΕΘ. Πιστεύουμε ότο δεν υπάρχει σκοπιμότητα, επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ με επιστολή του προς τον Τσίπρα του ζητά να καταθέσει, εφόσον διαθέτει, τα στοιχεία που στηρίζουν τη δήλωσή του για δημοσιογράφους του έθνους που βρίσκονται σε pay rolls κατά την επίσκεψη στήριξη του πρύτανη του ΑΠΘ Μυλόπουλου, που τελεί υπό διπλή εισαγγελική έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες. Πιστεύουμε ότι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, μετά την απεργία, θα ασχοληθεί και με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά Τσίπρα, που δεν ισοφαρίζεται με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη στο «Βήμα FM» για έρευνες σε διαπιστωμένες εξωδημοσιογραφικές δραστηριότητες μελών της Ενωσης.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα προσθέσουμε ένα και μόνο:

Από τη στιγμή που η πρώτη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στην Ελλάδα είναι ο Κλάδος των ΜΜΕ και ειδικά οι Δημοσιογράφοι, μετά την απεργία, περιμένουμε ένα απόλυτα ρεαλιστικό, πειστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για όλα, όσα μας καλούνε να απεργήσουμε την Δευτέρα οι Διοικήσεις των Ενώσεων του Κλάδου, διεκδικήσεις για τις οποίες μόνο πανωλεθρίες έχουν να μας παρουσιάσουν.  

Αν και οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι είναι απολύτως αντίθετοι στην απεργία της Δευτέρας, έχοντας όμως ήδη κάνει γνωστό από τις αρχές του χρόνου στις Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου πως εννοούν την Γενική Απεργία στον Κλάδο των ΜΜΕ (μαύρο στις οθόνες, απόλυτη σιγή στο ραδιόφωνο, καμία εφημερίδα στα περίπτερα, καμία ανάρτηση στο Διαδίκτυο) και την αναγκαιότητά της, θα δώσουμε το αγωνιστικό παρόν στην κινητοποίηση, πιστεύοντας ότι η Σταδίου θα κατακλυστεί από χιλιάδες άνεργους, υποαπασχολούμενους και ετεροαπασχολούμενους συναδέλφους καθώς και από εργαζόμενους όλων των Κλάδων των ΜΜΕ που κινδυνεύουν άμεσα και αυτοί να βρεθούν στον δρόμο.

Την Τρίτη όμως περιμένουμε τον απολογισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεών μας για την (πιστεύουμε) επιτυχημένη κινητοποίηση του κλάδου των ΜΜΕ.

Τα "παιχνιδάκια" τελείωσαν, όπως και η υπομονή μας.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία – πρόκληση προς τον Έλληνα πολίτη, την κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κλάδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενεργώντας μία ακόμη φορά σαν κλειστό Social Club, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, έχοντας απολέσει προ πολλού την επαφή με τους πραγματικούς εργαζόμενους δημοσιογράφους (όσους τελικά θα απομείνουν τους επόμενους μήνες) που ζουν αποκλειστικά από τη δουλειά τους, φαίνεται ότι χάνουν ολοκληρωτικά την επαφή με την ελληνική κοινωνία .

Αποφάσισαν, λοιπόν, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης μαζί με όοοοοολα τα άλλα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Κλάδου, να κατέβουμε σύσσωμοι σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, ως συμπαράσταση στην 24ωρη γενική- πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.

Αφού διαβάσαμε την χαοτική ανακοίνωση των ΔΣ του Κλάδου, με τα παρωχημένα τσιτάτα της εποχής του «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους», σας μεταφέρουμε την απορία όλων των συναδέλφων, «Γιατί απεργούμε και μάλιστα την Δευτέρα;», όταν έμαθαν ότι την Δευτέρα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των ισοπεδωτικών και προκρούστιων μέτρων της «Συν-Κυβέρνησης», θα απεργήσουν ενώ έπρεπε να είναι στο ρεπορτάζ και να βγάζουν «φόρα – παρτίδα» αυτούς που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα «αναγκάζονται» να κάνουν ούτε τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Τι να πρωτοεξηγήσουμε στους συναδέλφους, όταν τους προτείναμε να κατέβουν την Δευτέρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να κάνουν πορεία μαζί με τα Προεδρεία των άλλων Ενώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή έχουν πετύχει εργασιακό moratorium τουλάχιστον διατήρησης των θέσεων εργασίας;

Ότι πρέπει να πλαισιώσουμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ επειδή:

• Έδώ και ενάμισυ χρόνο δεν καταφέρατε με δική σας κύρια συν-ευθύνη να υπογράψετε νέα ΣΣΕ, έχοντας προ πολλού «θάψει», με όχι και τόσο ειλικρινείς προθέσεις, την ΣΣΕ του 2009;
• Από δικά σας μικροπολιτικά παιχνίδια δεν θελήσατε να καταλάβετε πόσο διορατική και ώριμη ήταν η απόφαση της (σχετικής έστω) πλειοψηφίας στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση του περασμένου Φεβρουαρίου, που ζητούσε στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, με λόγο και αιτία, και άμεση υπογραφή ΣΣΕ (ακόμη και ανά ΜΜΕ που θα την δεχόταν) με μονοψήφιες μεσοσταθμικές μειώσεις; Πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η κατάσταση στον Κλάδο από την υλοποίηση αυτής της απόφασης; Δεν χρειάζεται να μας πείτε. Κατανοούμε το παραταξιακό σας αδιέξοδο.
• Αποδειχθήκατε «γίγαντες υπό την γη» καθώς δεν τολμήσατε, ούτε καν εκπροσωπώντας τις παρατάξεις σας, να βγάλετε ούτε ανακοίνωση της μιας αράδας για το απροκάλυπτο λουκέτο του τηλεοπτικού σταθμού 902 από το ΚΚΕ, εν μια νυκτί; Ούτε μία σας λέξη δεν άξιζαν οι εργαζόμενοι εκείνοι; Ποιος σας κράτησε το χέρι;
• Δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τους συναδέλφους του Alpha, που από την στιγμή που επέλεξαν την επιχειρησιακή σύμβαση δεν είχαν την παραμικρή νομική ούτε συνδικαλιστική συνδρομή. Από την στιγμή που μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ είπαν πως «εμείς ως ΕΣΗΕΑ δεν είμαστε υπέρ αυτής της σύμβασης, δεν αναγνωρίζουμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αλλά την ΣΣΕ του 2009»; Μήπως εννοείτε την ΣΣΕ που ήδη έχει γίνει χαρτοπόλεμος για τις επόμενες αποκριές;
• Δεν εμφανίσατε ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε μια σοβαρή πρόταση για την τελική υπογραφή ΣΣΕ; Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι, που σε λίγο θα είναι και επίσημα μπροστά σας, καταθέσαμε δύο φορές επεξεργασμένο πλαίσιο ΣΣΕ. Αποτέλεσμα; Κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων!
• Δεν κάνατε ούτε μία ουσιαστική προσπάθεια ώστε να μπουν οι συνάδελφοι – εργαζόμενοι στα ιντερνετικά μέσα στην Ένωση;
• Εδώ και τρεις μήνες πηγαινοφέρνετε με φαρισαϊκό τρόπο «προτάσεις» και «κινήσεις» για να ταρακουνήσετε την «πρόεδρο» του ΕΔΟΕΑΠ, που εξακολουθεί να είναι Μέλος της ΕΣΗΕΑ, όπως και οι «συνάδελφοι» που κοσμούν το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.
• Δεν μπορέσατε να γυρίσετε πίσω ούτε μία απόλυση- όχι να βάλετε φραγμό, αλλά - ούτε ανάχωμα να στήσετε στις απολύσεις;
• Καταρτίσατε προϋπολογισμούς που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα;


Γνωρίζετε ότι την Κυριακή το βράδυ «κλειδώνουν» τα επαχθέστερα μέτρα σε όλη την Ευρώπη, στη συνάντηση των τριών αρχηγών που «Συν-Κυβερνούν» και την Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθούν και επίσημα από τα αρμόδια υπουργεία;

Από πού θα ενημερωθούν οι πολίτες για την επιδρομή των Ούνων στα νοικοκυριά τους; Από τους εργαζόμενους – (αναγκασμένους) «απεργοσπάστες» του ίντερνετ; Θα περιμένουν την Τετάρτη τις εφημερίδες, τα ελάχιστα ενημερωτικά ραδιόφωνα που άφησαν οι εκδότες ή τα τηλεοπτικά «δελτία ειδήσεων»;

Πώς αποφασίζετε για τον τρόπο και τον χρόνο που θα ενημερωθεί ο Ελληνας πολίτης για το πιο σοβαρό θέμα της εικοσαετίας και μάλιστα τη στιγμή, που γίνεται 24ωρη πανελλαδική δύο μέρες μετά;

Σας προτείνουμε, για να σώσετε τις τελευταίες ικμάδες συνδικαλιστικής σοβαρότητας και δημοσιογραφικής αξιοπιστίας, ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΤΕ την απεργία της Δευτέρας και να διατηρήσετε την στάση εργασίας της Τετάρτης.

Ειδάλλως, να έρθετε σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, αν έχετε το θάρρος, για να εξηγήσετε αυτοπροσώπως στους εργαζόμενους τους λόγους που πρέπει να σας ακολουθούν σε απεργίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα και οδηγούν σε ολοκληρωτική απαξίωση τον Ελληνα Δημοσιογράφο στα μάτια της κοινωνίας.

Τα "παιχνιδάκια" τελείωσαν, όπως και η υπομονή μας.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ σε pay roll σύμφωνα με τον Τσίπρα;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αν γνωρίζει ο αγγλομαθής Τσίπρας τι πάει να πει pay roll, τότε θα περιμένουμε (μάταια?) την αντίδραση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.


Το να ασχολείσαι με τα αγγλικά του Τσίπρα μάλλον αποτελεί αντικείμενο καλοκαιρινής επιθεώρησης. Ομως όταν αναφέρεται απαξιωτικά για τους Δημοσιογράφους παρουσία ατόμων που έχουν στην πλάτη τους εισαγγελικές έρευνες για ποινικά αδικήματα, τότε το γεγονός πρέπει να προηγηθεί των κλαδικών θεμάτων, καθώς ξεφεύγει των ορίων του πολιτικού κυνισμού και αμοραλισμού.

Πιστεύοντας ότι από το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, που είναι εξ ολοκλήρου απασχολημένο (full time job σύμφωνα με την μέθοδο αγγλικής Τσίπρα) με τα τεράστια, δυσεπίλητα και εν πολλοίς άλυτα προβλήματα του Κλάδου, πιθανότατα διέλαθε της προσοχής του ότι ο Αλέξης όχι μόνο αξιοποίησε την ευκαιρία της επίσκεψής του στην ΔΕΘ για να παρουσιάσει την οικονομική πλατφόρμα του για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη(;), αλλά δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τους τοπικούς συντρόφους του και με την ευκαιρία αυτή είπε ένα καινούργιο «τσιτάτο» για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Πληροφορούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ πως ο Τσίπρας στην προσπάθειά του να δώσει πολιτική κάλυψη στον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο, οι οικονομικές πράξεις του οποίου στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται τριπλή υπό εισαγγελική διερεύνηση, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του (και καλά έκανε ως όφειλε να υποστηρίξει έναν ιδεολογικό συνοδοιπόρο του) εξακοντίζοντας κατά πάντων λίβελους και συκοφαντίες, που τόλμησαν να τα βάλουν με το «δημόσιο Πανεπιστήμιο» [δηλαδή τον έκθετο, και πιθανότατα υπόδικο, Πρύτανη Μυλόπουλο.

Για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να κατανοήσει το πολιτικό πλαίσιο των δηλώσεων Τσίπρα στο ΑΠΘ, θα πρέπει αν έχει υπόψη του τα εξής γεγονότα:
1) αποδεδειγμένα ο Αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, δώρισε με δαπάνες του ΑΠΘ ένα i-phone (σ.σ: είναι ακριβό κινητό τηλέφωνο της . . . αμερικανοκαπιταλιστικής Apple) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη,
2) την κουμπαριά, που έκανε στο Φανάρι με έξοδα του ΑΠΘ,
3) την εισαγγελική έρευνα Πεπόνη με άλλους δύο συναδέλφους του για την χρώση με 30 εκατ. ευρώ (10 δισ. δραχμές για να έχουμε και μία άλλη τάξη μεγέθους) του προϋπολογισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την επισκευή και επανακατασκευή της πρυτανικής τουαλέτας του στο ΑΠΘ και
4) την έρευνα που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας τόσο για τις δαπάνες των 30 εκατ. ευρώ για την πρυτανική τουαλέτα, όσο και για όλη την οικονομική διαχείριση Μυλόπουλου στο ΑΠΘ.

Παρακολουθώντας τα λεγόμενα Τσίπρα προς τον Μυλόπουλο, κατά την επίσκεψη του στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, μπορεί κάποιος εύκολα να τον ακούσει να λέει (ο Τσίπρας) πως «οι ταγοί του έθνους δεν είναι πια ο ακαδημαϊκός κόσμος και η πνευματική ηγεσία, αλλά είναι οι δημοσιογράφοι που ήταν και παραμένουν στα pay rolls».

Ιδού το βίντεο:


Αντιπαρερχόμαστε την αποστροφή Τσίπρα για τους λόγους πως «οι ταγοί του έθνους δεν είναι πια ο ακαδημαϊκός κόσμος και η πνευματική ηγεσία» [πώς να είναι άλλωστε κάποιοι σαν τον Μυλόπουλο, τον Παντή και κάποιοι άλλοι σαν τους βαρυποινίτες, τον πρώην «πρύτανη» Δημήτρη Κώνστα και τους «αντιπρυτάνεις» Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο].

Καλούμε ονομαστικά όλο το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

τον Πρόεδρο Δημήτρη Τρίμη
την Α' Αντιπρόεδρο Νανά Νατουντάκη
τον Β' Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ράμμο
την Γενική Γραμματέα Μαρία Αντωνιάδου
τον Ταμία Μωυσή Λίτση
και τα μέλη
Μαρία Γκίκα, Μάκη Διόγο, Χρήστο Κυρίτση, Σταμάτη Νικολόπουλο, Δημήτρη Τσαλαπάτη και Γιώργο Φιλιπάκη,

αφού ακούσουν τις δηλώσεις Τσίπρα να τις διαψεύσουν.

Οτι δηλαδή ως δημοσιογράφοι δεν βρίσκονται σε pay rolls και να λάβουν συλλογικά, συνολικά, ατομικά ή παραταξιακά (αυτό θα θέλαμε πολύ) δημόσια θέση για την επικίνδυνη και ύπουλη θέση Τσίπρα για τα «pay roll των δημοσιογράφων».

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δεν πέφτουν από τα σύννεφα από αυτές τις δηλώσεις ούτε φυσικά θα τις αφήσουν «να πέσουν κάτω». Με όσες δυνάμεις έχουν θα πολεμήσουν, μόνοι αλλά και με όσους καταλαβαίνουν ποιοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που έχουν την δυνατότητα να εναντιωθούν στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και αξιακή ισοπέδωση των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας, αν μπορεί, ας δημοσιοποιήσει τους καταλόγους των δημοσιογράφων που βρίσκονται σε pay rolls και να είναι σίγουρος ότι (το πιστεύουμε ακράδαντα) πως το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ θα τους διαγράψει από μέλη της.

Περιμένοντας άμεσα τις αντιδράσεις των μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δηλώνουμε πως:

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ερχόμαστε...

Ορισμένοι στην ΕΣΗΕΑ θεωρούν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους. Συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες και διαπλέκονται με συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. Αυτά θα τελειώσουν. Σε λίγες ημέρες τα νεότερα.

Ερχόμαστε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ