Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Με χαρτοπόλεμο δε σταματά ο οδοστρωτήρας του Μνημονίου, που οδηγεί η Σπανοπούλου εναντίον των Ασφαλιστικών μας κατακτήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις αντιδράσεις και τις κινήσεις Φορέων του κλάδου των ΜΜΕ μετά την Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ το Σάββατο, 16 Ιουνίου, στο οποίο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, «απλοί μέτοχοι» του Οργανισμού Ασφάλισης, ακύρωσαν με την δυναμική και τις παρεμβάσεις κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου της φωνής και της οργής τους σχετικά με την λεηλασία των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ. Σχεδόν σε όλες τις ανακοινώσεις των Συλλογικών Φορέων, δεν γίνεται ξεκάθαρος λόγος για την καθολική απαίτηση παραίτησης όλου του Δ.Σ του ΕΔΟΕΠ από την Γενική Συνέλευση και την άμεση εποπτεία του, έκπτωτου πλέον, Δ.Σ από ομάδα Ορκωτών Λογιστών ή Ελεγκτών που θα έπρεπε να είχαν ήδη οριστεί από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΙΕΑ και την ΕΣΗΜΘ, οι οποίοι είναι και ιδρυτικοί Φορείς του ΕΔΟΕΑΠ. Διαβάσαμε βέβαια τις «θεσμικά συμβατές» διατυπώσεις, αλλά και πάλι πουθενά δεν είδαμε την ανάκληση των Μέλων του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ από τις Ενώσεις τους. Αντί αυτών των αυτονόητων κινήσεων διαβάσαμε σχεδόν πανομοιότυπες «στρογγυλεμένες» παραινέσεις που προτρέπουν την, έκπτωτη πλέον, Διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ «η οποία κατά το Καταστατικό φέρει την αρμοδιότητα, να σταθμίσει τα νέα δεδομένα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στο χώρο του οργανισμού κατά το συμφέρον των ασφαλισμένων».

Κυριολεκτικά «χαρτοπόλεμος»...

Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε από «διαρροές» ότι θα κληθούν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο τα Μέλη της στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ για να τους ζητηθούν . . . διευκρινίσεις σχετικά με αποφάσεις που πιθανώς να έβλαψαν τον Οργανισμό και κατά συνέπεια τον δημοσιογραφικό Κλάδο. Για να σταματήσει ο οδοστρωτήρας του Μνημονίου, που οδηγά η κα Σπανοπούλου εναντίον των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων και των κόπων δεκαετιών, που τις εξανέμισε με μία υπογραφή της καούμε τους Ιδρυτικούς Φορείς του ΕΔΟΕΑΠ να ξεκινήσουν άμεσα συγκεκριμένες διαδικασίες για την διενέργεια ανεξάρτητης Αναλογιστικής Μελέτης, καθώς με «χαρτοπόλεμο»  δεν σταματά ο μνημονικός «οδοστρωτήρας» που οδηγά η κα Σπανοπούλου.

Συνάδελφοι,

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ άμεσα να ανακοινώσει τι προτίθεται να πράξει, με ποιες διαδικασίες και με ποιές νομικές ενέργειες.

Καλούμε το Δ.Σ να απαιτήσει από τα Μέλη της ΕΣΗΕΑ, και από την κα Σπανοπούλου συμπεριλαμβανομένης, που μετέχουν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, να παραιτηθούν ΤΩΡΑ, γιατί με αποφάσεις τους έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Ηδη δύο Μέλη του Δ.Σ οι κυρίες Ελένη Δελβινιώτη και Μαρία Παπατόλια παραιτήθηκαν, αναλογιζόμενες το μέγεθος των ευθυνών τους και ότι το Δ.Σ είναι έκπτωτο μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να παραπέμψει ΑΜΕΣΑ στο Πειθαρχικό τα Μέλη της για αποδεδειγμένα τεράστια βλάβη στα συμφέροντα χιλιάδων μελών της ΕΣΗΕΑ και όχι να δέχεται την «προκαταρκτική» έγκληση του Πειθαρχικού. Παράλληλα να καλέσει τα αναπληρωματικά Μέλη να παραιτηθούν για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Δεν θα επεκταθούμε σε άλλες αυτονόητες κινήσεις, καθώς πιστεύουμε πως οι περισσότερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν δηλώσει με ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους. Όπως επίσης με την παρουσία τους στην Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.


Τέλος επειδή «το διοικείν εστί προβλέπειν» αναφέρουμε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ ότι μέσα στο Καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει και νέο πογκρόμ απολύσεων από τους εκδότες και μόνο με ενωμένο τον Κλάδο θα ελπίζει να τις αντιμετωπίσει. Ενός κλάδου που δοκιμάζεται εκ νέου μετά τις ισοπεδωτικές αποφάσεις του, έκπτωτου πλέον, Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και τον βίο και πολιτεία Σπανοπούλου για την διαχείριση των αποθεματικών του.


Την ενότητα αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι με τις πράξεις και όχι μόνο με ανακοινώσεις.



Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


andimosiografoi.blogspot.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Έτσι βούλιαξαν τον ΕΔΟΕΑΠ

Του Νίκου Καρούτζου

Τα ομόλογα και η εν κρυπτώ ρευστοποίηση της θέσης του ΕΔΟΕΑΠ στο κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών ταμείων είναι η κορυφή του παγόβουνου των όσων συμβαίνουν στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζόμενων στον Ημερήσιο Τύπο, τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και αυτό διότι μια σειρά στοιχείων από αυτά που δίνει η διοίκηση θέτουν σωρεία ερωτημάτων για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου στο οποίο από τη μια κόβονται παροχές και από την άλλη εμφανίζονται δαπάνες που ξεφεύγουν από την κοινή λογική.

Για παράδειγμα στον απολογισμό της χρήσεως 2011 εμφανίζεται κονδύλι δαπανών που αφορά στις αποδοχές προσωπικού του Οργανισμού ύψους 7,756 εκ Ευρώ και αμέσως μετά σε άλλο πίνακα με τον προϋπολογισμό του 2012 το ίδιο κονδύλι για το 2011 είναι ύψους 8,074 εκ Ευρώ.

Πέρα από τη ζήτημα αξιοπιστίας που εγείρει η διαφορά των μεγεθών για την ίδια δαπάνη η ανάλυσή της προκαλεί σοκ.......

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Κύριοι» του ΕΔΟΕΑΠ: Ούτε ελικόπτερο δε θα βρεθεί να σας πάρει - 6 ερωτήματα για τον εισαγγελέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Στην επεισοδιακή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ, οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι έδωσαν το «παρών». Και όπως υποσχεθήκαμε μείναμε μέχρι το τέλος καταψηφίζοντας τόσο τον ισολογισμό όσο και τον προϋπολογισμό και τα άρθρα τους.

H, έκπτωτη πλέον πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και τα άβουλα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, δεν μπόρεσαν να ψελλίσουν ούτε μια δικαιολογία στα δικά μας ερωτήματα. Και πώς να απαντήσουν στα ερωτήματά μας, καθώς είχαν προαποφασίσει να οδηγήσουν την Γενική Συνέλευση σε διάλυση, εκθέτοντας στην ελληνική κοινωνία τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Επιθυμία που τελικά και δεν τους πέρασε και τους γύρισε πίσω, αποστερώντας τους κάθε έωλη δικαιολογία για δήθεν ¨χρηστή και νόμιμη» διαχείριση. Αλλωστε τα ερωτήματά μας, θα τεθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τους συνεργάτες του Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.

Τα θέσαμε δημοσίως στη συνέλευση και τα κοινοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους:


1. Για ποιον λόγο αποφάσισε να προβεί σε ρευστοποίηση της συμμετοχής της στο Κοινό Κεφάλαιο και να λογιστικοποιήσει έτσι τη δυνητική υποαξία (να γράψει τη ζημιά) που είχε προκύψει από τη μείωση της τιμής των ελληνικών ομολόγων;

2. Αν, όπως παραδέχτηκε, είχε καταθέσεις 40 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες ως τον Μάρτιο (35 εκατ. ευρώ σε μία και 5 εκατ. σε άλλη) γιατί έπρεπε να προβεί σε ρευστοποίηση μέρους της μερίδας του στο Κοινό Κεφάλαιο;

3. Δεν επαρκούσαν τα 40 εκατομμύρια των καταθέσεων συν τα 47 εκατομμύρια των προϋπολογισθέντων εσόδων (σύμφωνα με το «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διάσωση του Ταμείου μας» που δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου) για να καλυφθούν οι ανάγκες για το 2012 που προϋπολογίζονται σε 56 εκατομμύρια ευρώ; Προφανώς και ήταν υπερεπαρκή.

4. Μήπως η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ψεύδεται συνειδητά όταν κάποια μέλη της ανεπίσημα προφασίζονταν άγνοια του νόμου και ισχυρίζονται ότι πίστευε πως η συμμετοχή στο Κοινό Κεφάλαιο ισοδυναμεί με καταθετικό λογαριασμό; Πιθανότατα, αφού άλλα λέει στο ίδιο «Σχέδιο διάσωσης» της 23 Απριλίου όπου αναφέρει επί λέξει: «Υπολογισμός Διαθεσίμων και Χρεογράφων μετά το “κούρεμα” της 19ης Μαρτίου. Από το παραπάνω ποσό (σ.σ. 97,58 εκατ. ευρώ), ποσό 68 εκατ. ευρώ περίπου τοποθετήθηκε υποχρεωτικά σε Νέα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου (είτε από ΤτΕ είτε ήταν ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ)…» Αρα γνώριζε στις 23 Απριλίου. Εκτός κι αν ξέχασε μετά. «Κύριοι» είστε και πλαστογράφοι γιατί παρουσιάζατε την ίδια ανακοίνωση παραποιημένη στη γενική συνέλευση.

5. Που είναι κατατεθειμένα τα 65 εκατ. ευρώ που έχει ρευστό ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν; Μήπως τα 55 είναι στην Εθνική και τα 10 στη Eurobank, με μέσο επιτόκιο της τάξης του 2%; Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο ποσοστό των διαθεσίμων έχει κατατεθεί σε λογαριασμούς όψεως με εξευτελιστικά επιτόκια, πράγμα που απαγορεύεται από την νομοθεσία; Κι αν είναι όλα αυτά αλήθεια, τότε γεννάται ή όχι θέμα απιστίας της διοίκησης σε βάρος των μετόχων του Οργανισμού, δεδομένου ότι για ποσά ελάχιστα τα τραπεζικά επιτόκια τη δεδομένη περίοδο είναι της τάξης του 6% και πλέον;

6. Ποιος είναι ο θεματοφύλακας των ομολόγων που έχει στην κατοχή του ο Οργανισμός (απευθείας όχι μέσω του κοινού κεφαλαίου); Είναι η Τράπεζα της Ελλάδος ή ιδιωτική τράπεζα; Και ρωτάμε διότι η φύλαξη των ομολόγων (θεματοφυλακή) από την ΤτΕ σε Ασφαλιστικά Ταμεία γίνεται με μηδενικό κόστος, ενώ στις ιδιωτικές τράπεζες καταβάλλεται αμοιβή! Αν, όπως λένε οι πληροφορίες μας θεματοφύλακας είναι ιδιωτική τράπεζα, τι αμοιβή πληρώνει ο ΕΔΟΕΑΠ; Συνιστά ή όχι ΚΑΙ αυτή η υπόθεση απιστία σε βάρος των μετόχων του Οργανισμού;


Η κυρία Σπανοπούλου ισχυρίστηκε στη Γ.Σ. ότι «έχει εντολή από το ΔΣ να παρανομήσει». Μόνο που ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι τσιφλίκι της. Ανήκει στους μετόχους και ουδέποτε στην κυρία Σπανοπούλου, ούτε βέβαια σε κανέναν άλλο δίνουμε το δικαίωμα να κινηθεί εκτός των νόμων.

Η κα Σπανοπούλου θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτοί οι ελάχιστοι που την στηρίζουν θα είναι και οι πρώτοι που θα την κατηγορούν, όπως και στην περίπτωση του τέως «συναδέλφου» της κ. Καπράνου που αντί να κάνει διακοπές στο Παρίσι, εκεί όπου διαθέτει διαμέρισμα η κυρία Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, συντρέφεται και διαβιεί με «εκλεκτές» προσωπικότητες του κοινού ποινικού κώδικα, σαν και αυτούς που παραπέμπει για απιστία κατάχρηση ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, στις φυλακές Κορυδαλλού.


Μετά τη λήξη της χθεσινής Συνέλευσης των Μετόχων και την ψηφοφορία που ακολούθησε, ΟΛΟ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ είναι ΕΚΠΤΩΤΟ. 

Κυρίες και Κύριοι του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ως ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας. Για τα υπόλοιπα, ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι θα αναλάβει δουλειά και η δικαιοσύνη και οι ορκωτοί λογιστές. Και πιστέψτε μας, θα επιστρέψει στο ταμείο μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Ευρώ δώσαμε, ευρώ επενδύσαμε, ευρώ θα πάρουμε. Και όχι μέρος αυτών…. ΟΛΑ.

Οταν ΔΥΣΤΥΧΩΣ σας «παραδώσαμε» τον ΕΔΟΕΑΠ, ήταν ένας ΚΡΑΤΑΙΟΣ, ΑΥΤΑΡΚΗΣ και ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Σήμερα εσείς μας παραδίδετε ένα ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ και ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ? Το «Τιτάνια» έγινε ο Τιτανικός σας.


Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


andimosiografoi.blogspot.gr


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα ψέματα τελείωσαν: Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Χωρίς σχόλια σας πληροφορούμε ότι οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ.

 Βέβαια η Διοίκηση του Οργανισμού έχει προσφύγει (κατά την άποψή μας προσχηματικά) στην Δικαιοσύνη, όμως η κίνηση αυτή δεν εμποδίζει τον Εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία και διευκρινίσεις που έχουν αποκρυβεί επιμελώς από τους Μετόχους-Δημοσιογραφους του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της διευκρίνισε μετά από μέρες πως «η πανστρατιά του Κλάδου είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις πρωτοφανείς πρακτικές και ανάλγητες πολιτικές του κυβερνητισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και τις απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι οι χιλιάδες μέτοχοι του Οργανισμού όπως και οι Ενώσεις Συντακτών και Προσωπικού, που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους, είναι διατεθειμένοι να δεχθούν, έστω και την παραμικρή αμφισβήτηση των οικονομικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους», όμως εμείς λέμε πως ο μόνος δρόμος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ είναι ένας και μόνος: η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Να μας περιμένετε, έχουμε πολλά να πούμε, με στοιχεία - όχι με λόγια.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


andimosiografoi.blogspot.gr

Τσιμουδιά από την κυρία Σπανοπούλου για τα 25 εκατ. που... λείπουν!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Χθες, 20 Ιουνίου 2012, η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε τεκμηριωμένα για το πώς τα 115 εκατ ευρώ (ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ) των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ έγιναν 5 (ΠΕΝΤΕ) με την «συνεργασία» του PSI, της κας Ελένης Σπανοπούλου και της Διοίκησής της που έχει ισοπεδώσει κάθε προοπτική επιβίωσης του κατά τεκμήριο ισχυρότερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας. Η επιστολή ήταν «καταπέλτης» και σήμερα, μία ημέρα μετά, περιμέναμε την αντίστοιχη απάντηση της Προέδρου και του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο δεν βγαίνει από το «κάδρο» των ευθυνών που θα ζητηθούν στην Γενική Συνέλευση, μία απάντηση που θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και θα διέψευδε ότι το έλλειμμα των 50 εκατ. ευρώ (ΠΕΝΗΝΤΑ εκατ. ευρώ) δεν αφορούσε τους Διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ.


Αντί αυτής της επιστολής η κα Ελένη Σπανοπούλου μας καλεί με ανακοίνωσή της να παραβρεθούμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου για να
αποφασίσουμε για το μέλλον του Οργανισμού «που μετά από το «κούρεμα» των αποθεματικών του από την τρόικα και τους «αντιπροσώπους» της, προοιωνίζεται ζοφερό». Και σα μην έφθανε η χρήση της «Λογικής του Παραλόγου», τη αμετροέπειας και του κυνισμού η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ «διαπιστώνει» στην ανακοίνωσή της πως «Ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι στον Τύπο να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ορατός όσο ποτέ. Ο κίνδυνος ο ΕΔΟΕΑΠ να αποτελεί μια «γλυκόπικρη» ανάμνηση, είναι «προ των θυρών» πλέον».

Συνάδελφοι.

Οι άνθρωποι που διοικούν τον ΕΔΟΕΑΠ:

  • ή έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα όποτε πρέπει να απομακρυνθούν,
  • ή είναι απόλυτα ένοχοι με βάση την επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας και άλλων στοιχείων που θα παρουσιαστούν στην Γενική Συνέλευση, οπότε ο δρόμος γι΄ όοοολους αυτούς είναι ένας και μοναδικός,
  • ή είναι πλήρως κατώτεροι των περιστάσεων, οπότε και πάλι πρέπει να παραμεριστούν

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ έχει τεράστιες ευθύνες, τις οποίες φαίνεται ότι δεν θα αναλάβει. Ετσι το Σάββατο όλοι εμείς θα τις καταλογίσουμε προσωπικά και συνολικά με την προφανή συνέχεια, την οποία προφανώς θα αποφασίσουν οι Μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ.


Να μας περιμένετε, έχουμε πολλά να πούμε, με στοιχεία - όχι με λόγια.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


andimosiografoi.blogspot.gr

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι - Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι,

σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και πώς "πέταξαν" 25 εκατ. ευρώ. Για να γνωρίζετε επ' ακριβώς τι εγκλήματα έχουν γίνει ένθεν κακείθεν.

Αναλυτικά η επιστολή προς την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου:


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έκθετη η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Πού πήγαν τα λεφτά μας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα επιστολή-κόλαφος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Παπαδάκη που αφορά τις κινήσεις της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ κας Ελένης Σπανοπούλου αλλά και του «ανήξερου» Διοικητικού Συμβούλιού, δίνοντας εντελώς διαφορετική διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση των αποθεματικών του Ταμείου ΜΑΣ.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υποδιοικητή της ΤτΕ Γιάννη Παπαδάκη, η αξία των αποθεματικών του Ταμείου μετά το "κούρεμα" των ομολόγων ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ (από 115 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από την εφαρμογή του PSI). Εν συνεχεία η διοίκηση του Ταμείου προχώρησε σε πέντε διαδοχικές αναλήψεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η τρέχουσα αξία της συμμετοχής του ΕΔΟΕΑΠ (τα αποθεματικά του) στο Κοινό Ταμείο που διαχειρίζεται η ΤτΕ να περιοριστεί στα 5,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα καταβληθέντα στο Κοινό Κεφάλαιο ποσά από τον ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονταν την 09.03.2012 σε 115 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του PSI αυτό αντιστοιχεί σε ποσό 59 εκατ. ευρώ (αξία σε περίπτωση διακράτησης μέχρι τη λήξη).

Ωστόσο, επισημαίνει η ΤτΕ, σε περίπτωση που κάποιος φορέας ζητήσει απόληψη ποσών, όπως ορίζει ο νόμος 2469/97 το Κοινό Κεφάλαιο προχωρεί σε ρευστοποίηση περιουσιακών του στοιχείων στην τρέχουσα- αγοραία αξία τους. Είναι δε φανερό ότι οι απολήψεις εκ μέρους των φορέων σε περιόδους πτωτικής τάσης των τιμών διαπραγμάτευσης των τίτλων του Κοινού Κεφαλαίου οδηγούν σε απώλεια των κεφαλαίων η οποία διαφορετικά, θα ήταν μόνο δυνητική.

Ενδεικτικά, η τρέχουσα αξία της συμμετοχής του Ταμείου στο Κοινό Κεφάλαιο στις 12.03.2012 ήταν 35 εκατ. ευρώ, λόγω της σημαντικά μειωμένης τιμής στην οποία, από την πρώτη κιόλας ημέρα, γινόταν η διαπραγμάτευση των νέων ομολόγων που προέκυψαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ανταλλαγής του PSI. Στη συνέχεια, το Ταμείο προέβη από τις 19.03.2012 έως και τις 23.04.2012 σε πέντε διαδοχικές ισόποσες απολήψεις, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, που κατά δήλωσή σας χρησιμοποιήθηκαν για την ικανοποίηση πάγιων και τακτικών αναγκών του Ταμείου (συγκεκριμένα οι απολήψεις αυτές έγιναν στις 19.03.2012, 27.03.2012, 03.04.2012 10.04.2012 και 23.04.2012). Μετά και τις απολήψεις αυτές, στις 30 Μαΐου 2012 η τρέχουσα αξία της συμμετοχής, η οποία κατά την παραπάνω διάταξη συνιστά και το ανώτατο διαθέσιμο όριο προς απόληψη, ήταν 5,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή μικρότερη από το ποσό των έξι εκατομμυρίων που ζήτησε η διοίκηση του Ταμείου την τελευταία φορά.

Μετά από αυτή την επιστολή η «επιθετική» κα Σπανοπούλου και το «ανήξερο» Διοικητικό Συμβούλιο, ας προετοιμαστούν να απαντήσουν «που πήγαν τα λεφτά» στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ το Σάββατο στις 14.00 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Προφανώς είναι ΕΚΘΕΤΟΙ και ΕΚΠΤΩΤΟΙ του αξιώματος που τους ανάθεσαν οι Δημοισογράφοι και σίγουρα έχουν καταχραστεί την εμπιστοσύνη δεκάδων χιλιάδων δημοσιογράφων, εργαζόμενων στον Τύπο, συνταξιούχων και των οικογένειών τους. οι οποίοι αγωνιούν και αγανακτούν βλέποντας να παίζονται για μία ακόμη φορά ύποπτα παιχνίδια πάνω στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Ισως το μόνο αγαθό που τους έχει απομείνει.

Να μας περιμένετε, έχουμε πολλά να πούμε, με στοιχεία - όχι με λόγια.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


andimosiografoi.blogspot.gr

Γενική Συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ: Δια ανατάσεως και με ελάχιστους συναδέλφους πάνε να περάσουν το έγκλημα

Παραλάβαμε και επισήμως με επιστολή την ημερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος αφορά το 2011, όταν τα αποθεματικά του (τέως) Ασφαλιστικού Οργανισμού ήταν στα 205 (διακόσια πέντε) εκατομμύρια ευρώ. Παρατηρήσαμε ότι τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι 9 (εννέα). Δηλαδή αν αρχίσει η Γενική Συνέλευση κανονικά στις 2 το μεσημέρι με τους μετριότερους υπολογισμούς θα τελειώσει στις 11 (έντεκα) το βράδυ.

Διαβεβαιώνουμε την Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ότι θα είμαστε παρόντες όλοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όοοοολοι) για όσο χρειαστεί, και φυσικά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, γιατί μόνο αφελείς έχουν πεισθεί ότι όλη αυτή η «διαδικασία» της μετάθεσης της Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο έγινε για να έχει μαζικότητα για να μπορέσουν να παραβρεθούν τα Μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.

Εμείς, που γνωρίσουμε την «αντίληψη Νταλί» για τον χρόνο, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φύγουμε τελευταίοι από την Γενική Συνέλευση. Εάν πιστεύετε ότι με την ψηφοφορία δια ανατάσεως των ολίγων "ημέτερων" θα καταφέρετε να σβήσετε τα εγκλήματά σας απατάστε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο ΕΔΟΕΑΠ καταρρέει παταγωδώς και η ΕΣΗΕΑ απλώς παρακολουθεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Μόνο σαν κακόγουστα αστεία μπορεί να εκλάβουμε την ανακοίνωση της Δευτέρας 18 Ιουνίου και την πρόσκληση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Προφανώς η εκλεγμένη, μην το ξεχνάμε, από εμάς του ίδιους, Διοίκηση του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού και εσχάτως «φιλανθρωπικού» Ιδρύματος, φροντίζει ώστε να είναι παρόντες όσο το δυνατόν λιγότερα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που είναι και «μέτοχοι» του ΕΔΟΕΑΠ....

Εξελέγη η νέα εφορευτική επιτροπή



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Η Ελενα Ριζεάκου είναι η νέα Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπης για την επόμενη διετία. Οι Ανεξάρυητοι Δημοσιογράφοι στήριξαν την υποψηφιότητά της και της εύχονται, όπως και σε όλα τα Μέλη της Επιτροπής, καλή θητεία καθώς η επόμενη διετία προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη. 


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πότε περιμένετε να βγάλετε ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Δυστυχώς για ακόμη μία φορά βλέπουμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να καθυστερεί να αντιδράσει σε ένα απόλυτα αυτονόητο θέμα.
Την περασμένη Πέμπτη, 7 Ιουνίου, στο τηλεοπτικό πλατό του ΑΝΤ1, εκτός των ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών που ακούστηκαν από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, γίναμε μάρτυρες μία πρωτοφανούς επίθεσης της Χρυσής Αυγής, δια του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, ΚΑΙ κατά εργαζόμενων δημοσιογράφων, όπως ακούστηκε στον τηλεοπτικό αέρα.

Κι όμως το ΔΣ της Ένωσης, ακόμη δεν έβγαλε ούτε ΜΙΑ ανακοίνωση, έστω για τους τύπους, σε ότι αφορά την επίθεση που δέχθηκαν (λεκτική ή φυσική) οι εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι και μέλη της Ένωσης.

Κι ερωτάμε κύριοι:

- Θα πρέπει να καταλήξει κάποιος συνάδελφος στο νοσοκομείο για να εκδώσετε ανακοίνωση;

- Γιατί δεν πήρατε ούτε ΕΝΑ τηλέφωνο να ρωτήσετε τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης, αν χρειάζονται τη συνδρομή της Ένωσης ή έστω για να ενημερωθείτε για τα πραγματικά γεγονότα;

- Τι κινήσεις έχετε κάνει για την προστασία των δημοσιογράφων, οι οποίοι μετά το αγράμματο στρατιωτικό παράγγελμα τύπου «εγέρθητω», και τις μπουνιές, καλούνται εκ του νόμου αλλά και την υποκριτική εντολή του ΕΣΡ να καλύπτουν τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής;

- Γιατί καθυστερείτε να συμπορευθείτε με την ελληνική κοινωνία στα επικίνδυνα φαινόμενα βίας που εξελίσσονται και σε επικίνδυνα περιστατικά αυτοδικίας;

- Θα πάρετε θέση τώρα που μηνύθηκε ο ΑΝΤ1 και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής;

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να αντιδράσει άμεσα κάνοντας το απολύτως αυτονόητο:  Να υπερασπίσει τους δημοσιογράφους που δίνουν καθημερινή μάχη απέναντι στην επερχόμενη φασιστική λαίλαπα και να είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει με άμεσες κινήσεις πέραν των γνωστών ανακοινώσεών της.



Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Η Έλενα Ριζεάκου υποψήφια για την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

H ενασχόληση μου με τα κοινά του κλάδου μας προκύπτει από μια βαθιά πεποίθηση, ότι ακόμη και στις πλέον δύσκολες συνθήκες, ακόμη και στις θυελλώδεις αλλαγές του πολιτικού και του κοινωνικού τοπίου γύρω μας, ακόμη και μέσα στον καλά οργανωμένο καθοδηγούμενο εγκλωβισμό ατόμων και συνειδήσεων, έχουμε το περιθώριο και το χρέος να παρέμβουμε.

Η εργασία μας μας αφορά.
 Η ΕΣΗΕΑ μας αφορά.
Η ελευθερία της ενημέρωσης μας αφορά.

Θα μου πείτε: Μα κάνεις θέμα τις εκλογές της Εφορευτικής Επιτροπής; Εδώ ο κόσμος χάνεται. Έχουμε τις εθνικές εκλογές, υπάρχουν τόσα προσωπικά και συλλογικά ζητήματα.....

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ. Είστε επικίνδυνοι!

Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Βραχυκυκλωμένο, απομονωμένο και δυστυχώς εγκλωβισμένο στα μικροπολιτικά του παιχνίδια, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο ακύρωσε τις εκλογές για σήμερα και αύριο, αλλά ακόμη δεν έχουν βγάλει σχετική ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι!….

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΙΚΑΝΟΙ: Αγνοούν επιδεικτικά τις απαιτήσεις της βάσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Πριν στεγνώσει καλά - καλά το μελάνι από όσα καταγγέλλουμε τις τελευταίες ημέρες περί ύποπτων μεθοδεύσεων επί των δύο κατατεθειμένων προς ψηφοφορία προτάσεων, το «Κονκλάβιο» της ΕΣΗΕΑ ξαναχτύπησε. Μόνο που ο καπνός, που βγήκε από την καμινάδα, δεν ήταν γιατί συμφώνησαν σε κάτι, αλλά από τις καμένες προτάσεις των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων, που ρίχτηκαν στην πυρά χωρίς ΠΟΤΕ να περάσουν από έγκριση από το ΔΣ της Ένωσης….

Οι συνάδελφοι του MEGA απολύθηκαν ΔΕΝ απομακρύνθηκαν....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Kάποιος να ξυπνήσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ από τον ύποπτο ύπνο τους. Είκοσι τέσσερις (24) συνάδελφοι απολύθηκαν από το MEGA. Ακούει κανείς;!....