Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ σε pay roll σύμφωνα με τον Τσίπρα;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αν γνωρίζει ο αγγλομαθής Τσίπρας τι πάει να πει pay roll, τότε θα περιμένουμε (μάταια?) την αντίδραση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.


Το να ασχολείσαι με τα αγγλικά του Τσίπρα μάλλον αποτελεί αντικείμενο καλοκαιρινής επιθεώρησης. Ομως όταν αναφέρεται απαξιωτικά για τους Δημοσιογράφους παρουσία ατόμων που έχουν στην πλάτη τους εισαγγελικές έρευνες για ποινικά αδικήματα, τότε το γεγονός πρέπει να προηγηθεί των κλαδικών θεμάτων, καθώς ξεφεύγει των ορίων του πολιτικού κυνισμού και αμοραλισμού.

Πιστεύοντας ότι από το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, που είναι εξ ολοκλήρου απασχολημένο (full time job σύμφωνα με την μέθοδο αγγλικής Τσίπρα) με τα τεράστια, δυσεπίλητα και εν πολλοίς άλυτα προβλήματα του Κλάδου, πιθανότατα διέλαθε της προσοχής του ότι ο Αλέξης όχι μόνο αξιοποίησε την ευκαιρία της επίσκεψής του στην ΔΕΘ για να παρουσιάσει την οικονομική πλατφόρμα του για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη(;), αλλά δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τους τοπικούς συντρόφους του και με την ευκαιρία αυτή είπε ένα καινούργιο «τσιτάτο» για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Πληροφορούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ πως ο Τσίπρας στην προσπάθειά του να δώσει πολιτική κάλυψη στον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο, οι οικονομικές πράξεις του οποίου στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται τριπλή υπό εισαγγελική διερεύνηση, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του (και καλά έκανε ως όφειλε να υποστηρίξει έναν ιδεολογικό συνοδοιπόρο του) εξακοντίζοντας κατά πάντων λίβελους και συκοφαντίες, που τόλμησαν να τα βάλουν με το «δημόσιο Πανεπιστήμιο» [δηλαδή τον έκθετο, και πιθανότατα υπόδικο, Πρύτανη Μυλόπουλο.

Για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να κατανοήσει το πολιτικό πλαίσιο των δηλώσεων Τσίπρα στο ΑΠΘ, θα πρέπει αν έχει υπόψη του τα εξής γεγονότα:
1) αποδεδειγμένα ο Αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, δώρισε με δαπάνες του ΑΠΘ ένα i-phone (σ.σ: είναι ακριβό κινητό τηλέφωνο της . . . αμερικανοκαπιταλιστικής Apple) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη,
2) την κουμπαριά, που έκανε στο Φανάρι με έξοδα του ΑΠΘ,
3) την εισαγγελική έρευνα Πεπόνη με άλλους δύο συναδέλφους του για την χρώση με 30 εκατ. ευρώ (10 δισ. δραχμές για να έχουμε και μία άλλη τάξη μεγέθους) του προϋπολογισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την επισκευή και επανακατασκευή της πρυτανικής τουαλέτας του στο ΑΠΘ και
4) την έρευνα που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας τόσο για τις δαπάνες των 30 εκατ. ευρώ για την πρυτανική τουαλέτα, όσο και για όλη την οικονομική διαχείριση Μυλόπουλου στο ΑΠΘ.

Παρακολουθώντας τα λεγόμενα Τσίπρα προς τον Μυλόπουλο, κατά την επίσκεψη του στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, μπορεί κάποιος εύκολα να τον ακούσει να λέει (ο Τσίπρας) πως «οι ταγοί του έθνους δεν είναι πια ο ακαδημαϊκός κόσμος και η πνευματική ηγεσία, αλλά είναι οι δημοσιογράφοι που ήταν και παραμένουν στα pay rolls».

Ιδού το βίντεο:


Αντιπαρερχόμαστε την αποστροφή Τσίπρα για τους λόγους πως «οι ταγοί του έθνους δεν είναι πια ο ακαδημαϊκός κόσμος και η πνευματική ηγεσία» [πώς να είναι άλλωστε κάποιοι σαν τον Μυλόπουλο, τον Παντή και κάποιοι άλλοι σαν τους βαρυποινίτες, τον πρώην «πρύτανη» Δημήτρη Κώνστα και τους «αντιπρυτάνεις» Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο].

Καλούμε ονομαστικά όλο το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

τον Πρόεδρο Δημήτρη Τρίμη
την Α' Αντιπρόεδρο Νανά Νατουντάκη
τον Β' Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ράμμο
την Γενική Γραμματέα Μαρία Αντωνιάδου
τον Ταμία Μωυσή Λίτση
και τα μέλη
Μαρία Γκίκα, Μάκη Διόγο, Χρήστο Κυρίτση, Σταμάτη Νικολόπουλο, Δημήτρη Τσαλαπάτη και Γιώργο Φιλιπάκη,

αφού ακούσουν τις δηλώσεις Τσίπρα να τις διαψεύσουν.

Οτι δηλαδή ως δημοσιογράφοι δεν βρίσκονται σε pay rolls και να λάβουν συλλογικά, συνολικά, ατομικά ή παραταξιακά (αυτό θα θέλαμε πολύ) δημόσια θέση για την επικίνδυνη και ύπουλη θέση Τσίπρα για τα «pay roll των δημοσιογράφων».

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δεν πέφτουν από τα σύννεφα από αυτές τις δηλώσεις ούτε φυσικά θα τις αφήσουν «να πέσουν κάτω». Με όσες δυνάμεις έχουν θα πολεμήσουν, μόνοι αλλά και με όσους καταλαβαίνουν ποιοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που έχουν την δυνατότητα να εναντιωθούν στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και αξιακή ισοπέδωση των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας, αν μπορεί, ας δημοσιοποιήσει τους καταλόγους των δημοσιογράφων που βρίσκονται σε pay rolls και να είναι σίγουρος ότι (το πιστεύουμε ακράδαντα) πως το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ θα τους διαγράψει από μέλη της.

Περιμένοντας άμεσα τις αντιδράσεις των μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δηλώνουμε πως:

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr