Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Έλενα Ριζεάκου υποψήφια για την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

H ενασχόληση μου με τα κοινά του κλάδου μας προκύπτει από μια βαθιά πεποίθηση, ότι ακόμη και στις πλέον δύσκολες συνθήκες, ακόμη και στις θυελλώδεις αλλαγές του πολιτικού και του κοινωνικού τοπίου γύρω μας, ακόμη και μέσα στον καλά οργανωμένο καθοδηγούμενο εγκλωβισμό ατόμων και συνειδήσεων, έχουμε το περιθώριο και το χρέος να παρέμβουμε.

Η εργασία μας μας αφορά.
 Η ΕΣΗΕΑ μας αφορά.
Η ελευθερία της ενημέρωσης μας αφορά.

Θα μου πείτε: Μα κάνεις θέμα τις εκλογές της Εφορευτικής Επιτροπής; Εδώ ο κόσμος χάνεται. Έχουμε τις εθνικές εκλογές, υπάρχουν τόσα προσωπικά και συλλογικά ζητήματα.....


Το θέμα  μας είναι οι εκλογές της Εφορευτικής;

Τα ζητήματα αρχών και δημοκρατίας, λέω εγώ, δεν είναι πολυτέλεια.

Η Εφορευτική Επιτροπή έχει θεσμικό ρόλο πολύ σοβαρό και είναι τρόπον τινά ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ακόμα ακόμα της ίδιας της ύπαρξης της ΕΣΗΕΑ, με την έννοια της εμπιστοσύνης και της φερεγγυότητας του Οργάνου.

Τι νόημα θα είχε μια Ένωση, δίχως την τήρηση των θεσμών;

Ας γινόταν τότε, «απευθείας ανάληψη»  από τους «καθιερωμένους», τους πιο «παλιούς», τους πιο «ξύπνιους» και να «υπαλληλοποιηθούμε» οι υπόλοιποι μέσα στο ίδιο μας το Σωματείο.

Η ψήφος στην Εφορευτική Επιτροπή δεν είναι παραταξιακή.

 Όπως πολύ σοφά, προβλέπει το Καταστατικό είναι προσωπική.
Οι ίδιες οι παρατάξεις που αποτελούν τον κορμό του συνδικαλισμού, θα έπρεπε να επιμένουν στους καλύτερους και όχι στους «βολικούς» ή στους «παραταξιακούς» υποψηφίους.

Γιατί, τι θα ήταν μια ΕΣΗΕΑ όπου δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα και η νομιμότητα εκλογής των υποψηφίων στα όργανα της;
Και τι αξία θα είχε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές αν δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η ψήφος τους;

Η ψηφοφορία για την Εφορευτική Επιτροπή είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 Γιατί αν δεν συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία για την  Εφορευτική, ουσιαστικά δεν συμμετέχουμε στην δυνατότητα διασφάλισης της όποιας ψήφου μας, σε οποιοδήποτε όργανο καθώς και σε πολλές άλλες θεσμικές διαδικασίες.

Η άποψη μου είναι ότι οι συνάδελφοι οφείλουν να συμμετάσχουν μαζικά στις μεθαυριανές εκλογές, καθώς και στις επαναληπτικές εκλογές για την εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

Μπορεί να μην λύνει όντως τα  εργασιακά μας προβλήματα, όμως είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση με προεκτάσεις που πολλές από αυτές δεν τις γνωρίζουμε καν και μπορεί να φτάσει μέχρι την καρδιά των προβλημάτων του κλάδου μας.

                                                                ΕΛΕΝΑ ΡΙΖΕΑΚΟΥ.