Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δε θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την ΕΣΗΕΑ και να διχάσει τους εργαζόμενους




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εν μέσω περίεργης καθυστέρησης ανάρτησης στον ιστότοπο της ΕΣΗΕΑ των δύο απόψεων που ήδη έχουν λάβει την έγκριση από το ΔΣ να τεθούν σε ψηφοφορία στις 5 και 6 Ιουνίου αλλά και έντονων φημολογιών για «ρετουσάρισμα» της αντίθετης πρότασης, οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι:



Δε θα ανεχτούμε την παραμικρή αλλαγή, ούτε σε ένα σημείο στίξης, επί των επίσημων κατατεθειμένων προτάσεων.
Είχαν την ευκαιρία όλοι να προσέλθουν στον ανοιχτό διάλογο που εδώ και μήνες είχαμε εξαγγείλει. Άλλοι το έπραξαν , άλλοι όχι. Κάποιοι, όμως προσπάθησαν υπογείως να εμφανίσουν ότι αντιπροσωπεύουν τη δυναμική της βάσης,
«καπελώνοντας» κάθε ενωτική πρωτοβουλία που κατά καιρούς έχουμε αναλάβει.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναρτήσει ΑΜΕΣΑ στο διαδίκτυο ΚΑΙ τις δύο προτάσεις, που θα κατατεθούν προς ψήφιση από τους συναδέλφους – μέλη της Ένωσης, στις 5-6 Ιουνίου, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως κατατέθηκαν, στην αρχική τους μορφή.

Παράλληλα , λόγω της καθυστέρησης από την εφορευτική επιτροπή, της ανάρτησης των δυο προτάσεων στο διαδίκτυο, από την ώρα που πήραν την έγκριση του ΔΣ, καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της ψηφοφορίας της 5ης και 6ης Ιουνίου κατά μία εβδομάδα, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων.

Λαμβάνουν τη σιωπή ως αδυναμία...



Αποφασίσαμε, συνειδητά, να μην μιλήσουμε πριν μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε ούτε παραμονές, ούτε και ανήμερα της 24ωρης απεργίας της Δευτέρας. Θέλαμε να είμαστε πιστοί στο αρχικό μας δόγμα της συνοχής, της ενότητας και όχι της διάσπασης της ΕΣΗΕΑ.

Όμως πολλές «παρατάξεις» βρήκαν την ευκαιρία, με περίσσιο θράσος να το εκμεταλλευτούν και να αρχίσουν να διασπείρουν τη διχόνοια με γενναίες δόσεις ψεμάτων και ύποπτες «διαρροές» », επιδιώκοντας εκ των προτέρων μεγέθυνση μιας διπολικής διάσπασης του κλάδου μας, που ήδη υπέφωσκε από την έκτακτη γενική συνέλευση.


Για να εξηγούμαστε λοιπόν…

Σύσσωμο το ΔΣ απέτυχε στο να μη μετατραπεί η Τακτική Γενική Συνέλευση σε κλαυσίγελο.

Πρωτίστως δείχνοντας τεράστια υπομονή στις εργοδοτικές και αντεργατικές εκθέσεις ιδεών των Κανέλλη και των ομοίων του, όπως και με τις ειρωνικές ομιλίες των «Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (κι εμείς που πιστεύαμε ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα….) . Για να μην ξεχάσουμε και το «καπέλωμα» που επιχειρήθηκε του Μεικτού Συμβουλίου, από τον Ταμία της Ένωσης, που αποφάσισε να αναλάβει άλλο ρόλο αντί να αναλύσει γιατί εν μέσω κρίσης πρέπει να έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό αλλά και τους λόγους για τους οποίους 21 ακίνητα της Ένωσης τελούν υπό κατάληψη ή παραμένουν ανεκμετάλλευτα ή γιατί δεν γίνονται απαιτητές οι εισφορές των μελών που ήδη έχουν παρακρατήσει οι εργοδότες αλλά δεν έχουν καταβάλει στα ταμεία της Ένωσης.

Δεν θα ανεχτούμε στο εξής ΠΟΤΕ από κανέναν να μιλάει εξ ονόματός μας ή να αφήνει περίεργα υπονοούμενα για τους Ανεξάρτητους Δημοσιογράφους.

Και για να τελειώνουμε και με τα «καμμένα» παραμυθάκια, οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι δεν προσκυνούν κανέναν γλάρο, κανέναν πυρσό, κανένα ανατέλλοντα ήλιο, κανένα σφυροδρέπανο, καμιά μαυροκόκκινη σημαία, καμιά συνιστώσα, κανέναν ήλιο και καμιά σβάστικα.  Είμαστε πολιτικοποιημένοι αλλά ακομμάτιστοι. Προσκυνούμε μόνο τη δύναμη της πένας, του μικροφώνου, της κάμερας και κυρίως της αλήθειας και της διαφάνειας.

Τα κόμματα, οι μικροπολιτικές και οι δοσοληψίες με διάφορα κέντρα εντός κι εκτός Βουλής θα πάρουν «πόδι»  από την ΕΣΗΕΑ μια και καλή.



Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.com